Articole și fotografii pentru site-ul dvs

web editor articole seo

Aici găsiți informații despre serviciile cunoscute sub numele de content writer, redactor online, editor web, editor de conținut, redactor web sau variante ale acestora. În fond, reprezintă același lucru. Sunt servicii noi care au apărut odată cu dezvoltarea tehnologică, a internetului, a platformelor și mijloacelor de comunicare.

De ce ați avea nevoie articole de conținut și de ce să apelați la mine, cum prestez eu aceste servicii, sunt chestiuni la care ofer răspunsuri și exemple concrete.

Recomand sa cititi: Promovarea unui site prin conținut

Nevoia de redactor on-line, redactor web…

Orice site are nevoie de conținut, indiferent dacă este vorba de un site de prezentare al unei firme sau al unei persoane sau dacă ne referim la magazinele online sau la bloguri. Cu precizarea că un blog este, prin definiția lui ceva ce aparține în mod clar unei persoane, (spunem despre cineva că are un blog), adică își exprimă punctele de vedere, își prezintă lucrările sau transmite un mesaj. Se presupune deci că pentru bloguri realizarea de conținut este o activitate ce revine în primul rând proprietarului.

Ați intuit deja motivația acestui serviciu, poate că am putea să-l denumim și profesie. I se spune în mai multe feluri: redactor web, redactor online sau editor de conținut. Probabil însă că se va împământeni noțiunea de content writer, mi-e destul de greu să-mi dau seama acum de acest lucru.

Ca să fiu sincer, dacă stau și mă uit la multe bloguri sau site-uri realizate de proprietarii respectivi, conținutul acestora este de multe ori îndoielnic din toate punctele de vedere, este „scris cu picioarele” cum obișnuiam să ne exprimăm prin redacțiile pe unde am umblat. Nu aceștia sunt publicul meu țintă, căci astfel de persoane au în general un caracter puternic, nu acceptă să fie contrazise și sunt convinse că pentru mesajele pe care vor să le transmită ele însele sunt cei mai potriviți redactori. Repet, meseria de redactor chiar este o meserie. Editarea de conținut sau content writer chiar sunt ocupații foarte serioase.

Să scrii articole la modul profesionist, să faci fotografii profesioniste chiar sunt chestiuni care necesită profesioniști. Pentru că dacă ai un laptop cu „Word” instalat pe el nu ești scriitor, așa cum un să ai un aparat de fotografiat nu te face fotograf. Dar, lumea e mare, diversă, liberă, iar fiecare alege ceea ce dorește și nu trebuie să ne supărăm pentru asta!

Clienții mei caută content writer în limba română

Scriu pentru site-uri ai căror proprietari din diverse motive nu au timp, nu pot sau nu vreau să (mai) facă și acest lucru, adică să scrie și să facă fotografii pentru site-ul lor. Clienții mei sunt în general oameni ocupați, care preferă să-și dedice timpul profesiei lor, afacerii lor, magazinului pe care-l gestionează. Clienții mei au înțeles de ce au nevoie de servicii de content writer în limba română.

>>> Articolul SEO… la ce vă folosește!?

Scriu doar în limba română. Publicul meu țintă este acela care dorește articole scrise în limba română. Foarte probabil că, dacă s-ar strădui, oricine are instrucția necesară și abilitatea de a scrie cât mai corect și mai atrăgător, ar putea fără probleme să o facă și singur. Unul dintre motivele pentru care nu o face este lipsa de timp.

Este mai profitabil pentru afacerea ta să faci ce știi mai bine și să lași altuia să se ocupe de ceea ce consumă timp și resurse care nu sunt în mod direct productive.

Motivația expusă mai sus denotă și înțelegerea diviziunii muncii. Astfel, serviciile de content writer ar putea foarte bine să fie catalogate drept cheltuieli de regie, constante ale businessului dvs.

Specificul articolelor SEO

Pentru ușurința comunicării voi denumi la modul generic textele pentru site-ul dvs drept articole. Totuși, va trebui să observați că un articol scris la modul clasic, o descriere oarecare a ceva oarecare, de exemplu, se deosebește esențial de un articol scris în tehnica SEO.

Diferența dintre cele două moduri de a scrie este una de fond. În timp ce un articol obișnuit (un text obișnuit) este scris așa cum vreți dvs., așa „cum vrea mușchii dvs.”, un articol SEO se subordonează unui scop. Cel mai adesea scopul este dat de specificul site-ului. Altfel spus, articolele scrise in tehnica SEO se subordonează (toate) unui singur scop.

Se poate pune problema dacă sunt scrise altfel, trebuie să și arate altfel? Într-o anumită măsură, da! Ele arată oarecum altfel și au un altfel de topică. Voi spune pe scurt că pe cele mai proaste articole SEO le puteți identifica după „asperitățile” pe care le simțiți când citiți textul respectiv. Așa este, unele sunt scrise stângaci și nici nu-ți vine să le parcurgi.

Și eu am scris prost în tehnica SEO, mai pe la început, chiar dacă (aproape) toată viața mea profesională mi-am câștigat existența din scris. Nu înseamnă că acum sunt un as, cel mai bun, cel mai prolific. Deși îmi doresc acest lucru și mereu am acest țel în minte.

Articole originale, texte autentice și captivante

Trăim o epoca interesantă, cel puțin sub aspectul lucrărilor originale și creative. Toată lumea devine interesată de fenomenul „copy-paste”, promovat cu pricepere în Guvernul României. Contextul este favorabil celor care scriu articole cu conținut original, aceste persoane sunt în general freelanceri și trăiesc de pe urma micilor lor opere web-editoriale, dacă se poate spune așa. Lor le sunt, probabil, dedicați următorii ani de evoluție a internetului.

Textele mele sunt originale, în sensul că nu copiez pe nimeni și nu fur ideile nimănui. Mai degrabă, observ și interpretez. Sunt compoziția mea „proprie și originală”, articolele mele sunt realizate în baza unei experiențe pe care am deprins-o din adolescență. La modul profesionist scriu de imediat de după 1989 când, datorită șutului în fund primit de la noua societate, am intrat în presa scrisă. A fost, totuși, ceva care m-a ajutat să mă descopăr.

Scriu articole așadar de la începutul anilor 90. Desigur că nu tot ce scriu se ridică la nivelul de „operă de artă” nici n-ar putea fi așa, nimeni nu poate realiza chestiunea asta. În schimb, articolelor scrise de mine le garantez autenticitatea.

Articolele scrise de mine au la bază o „tehnologie SEO” pe care am asimilat-o la început în mod autodidact. Apoi, am învățat-o citind cât mai mult și la ce aveam acces. Profesia de ziarist m-a ajutat să-mi selectez sursele de informare.

Despre Matei Bîtea 77 Articles
Fost jurnalist; furnizez servicii de content writer in limba romana. Dezvolt proiecte web sub aspectele de editare-machetare, writing, fotografie si promovare. afli mai multe pe www.789.ro