Afaceri cu goji pe bani europeni

plantatie goji

Greu de crezut că există cineva care dorind să-nceapă o afacere bio, să nu dorească s-o facă și cu fonduri europene. Afacerile ecologice sunt noua modă în business-ul agricol, iar cele cu goji sunt chiar cele mai noi care pot primi finanțare europeană.

» Cum se face un plan de afacere cu fructe de goji

Inițierea unei plantații bio de goji a devenit mult mai atractivă, are deci mai multe șanse de punere în practică, mai multe șanse de a fi sprijinită de către Uniunea Europeană, chiar și de către statul român. Aceasta deoarece din ianuarie 2018 legislația românească a făcut un pas important în sprijinirea producătorilor de fructe goji. În Legea pomiculturii (348/2003), anexa 1, a fost inclus și goji ca fiind arbust prioritar a fi cultivat în România.

De ce să plantați goji…

Fructele de goji sunt considerate adevărate depozite de antioxidanți. Originare din China, aceste fructe au proprietăți deosebite în ceea ce privește reducerea degradării generale a organismului nostru. Sunt considerate excelente mijloace anti-aging, medicii esteticieni și dieteticieni recomandându-le în cure șio diete. Conținutul lor în vitamina C este remarcabil și le face foarte utile în crearea unei stări generale de bună dispoziție.

Fructele de goji sunt aliații perfecți împotriva bolilor degenerative, iar conținutul acestora bogat în vitamina A reduce degradarea vederii, care este accentuată la vârste peste 55 de ani. Într-un cuvânt, fructele de goji au proprietățile pe care medicina veche chineză le consideră esențiale pentru o viață sănătoasă.

Cum să începeți o cultură de goji

Prima și cea mai mare problemă într-o plantație de goji, indiferent că e vorba de o suprafață menită a vă aduce profit sau doar una de hobby pentru uz personal, este fără îndoială sursa materialului săditor. Altfel spus, de unde cumpărăm plantele, de unde luăm arbuștii, de unde și cum aflăm informații despre cultura de goji.

După cum se procedează în mod obișnuit, sursa primară de informații este internetul. De aici se află cele mai multe informații, se poate afla de unde se cumpără plantele de goji. Aparent, am găsit de unde cumpărăm materialul săditor, mai rămâne să ne apucăm de treabă.

Oare? Așa să fie!? Se poate începe o afacere bio cu material săditor cumpărat de pe primul site? Cine-și închipuie așa ceva este sigur că nu știe prea multe despre ceea ce înseamnă o plantașie de goji, mai mult, nu sesizează diferența dintre o cultură bio (ecologică sau organică, termenii fiind practic echivalenți). Despre diferențele de esență dintre o plantă goji cumpărată de pe OLX și una care provine dintr-o pepinieră certificată bio, puteți afla pe site-ul www.plantatiegoji.ro

Sursa de material săditor

La ora actuală singura pepinieră de material săditor certificat bio se află la Brașov. Detalii despre modul de achiziție, precum și consultanța aferentă se pot afla pe acest site. Evident, informatiile sunt la obiect, Pepiniera Goji Bio brașov fiind sursa de înființare a unei mari părți din celelalte culturi bio din România.

Sperând că v-am convins, vă invităm să urmăriți informațiile pe care le publicăm pe acest site. Urmăriți blogul respectiv și veți avea capacitatea de a înțelege la modul serios cum se întrține și cum se valorifică o cultură de plane Goji.

Despre Matei Bîtea 77 Articles
Fost jurnalist; furnizez servicii de content writer in limba romana. Dezvolt proiecte web sub aspectele de editare-machetare, writing, fotografie si promovare. afli mai multe pe www.789.ro