Externazlizarea serviciilor IT, BBC ca pionier

articol scris cu tema outsourcing

Dificil de explicat si de scris un articol pentru blogul unui furnizor de servicii IT. Aceasta deoarece in primul rand este vorba despre un concept nou, respectiv outsourcing-ul, un concept care, cu cât va fi înțeles (și aplicat) mai repede de către întreprinzătorii români, cu atât mai repede îi va scoate din stadiul de anonimat.

CITESTE TOT ARTICOLUL:

Vedeta outsourcing-ului este fără îndoială externalizarea serviilor IT, iar aceasta este valabil și pentru România. Va trebui să explicăm însă puțin acest concept, iar în postările viitoare să insistăm pe justificarea faptului că outsourcing-ul este una din șansele României. Practic, este vorba de o noțiune care s-a impus cu putere în urmă cu relativ puțin timp, iar aceasta odată cu explozia serviciilor conexe internetului.

Servicii de administrare a serviciilor IT și a rețelelor de calculatoare

Outsourcing-ul ca formă de manifestare

Expresia provine din limba engleză, respectiv din „outside-resource-using” ceea ce înseamnă folosirea resurselor externe. Metaforic vorbind s-ar putea spune că este o radicalizare a conceputlui de diviziune a muncii despre care se poate învăța la cursurile facultăților cu profil economic. Prin outsourcing se înțelege acel proces prin care o companie, o firmă sau o întreprindere, cum vreți s-o denumiți și în funcție de afinitățile dvs., cedează în mod deliberat o parte din structura sa internă, cu precădere acele servicii care nu fac parte din obiectul fundamental de activitate al companiei.

Content retrieved from: http://www.bestservice-it.ro/blog/externalizare-servicii-it-bbc-pionierat-siemens-b99.html.

Despre Matei Bîtea 75 Articles
Fost jurnalist; furnizez servicii de content writer in limba romana. Dezvolt proiecte web sub aspectele de editare-machetare, writing, fotografie si promovare. afli mai multe pe www.789.ro