Fluorul în stomatologie

promovare cabinet de stomatologie

Fluorul a fost considerat până nu demult un element vital în creșterea dinților, ca atare cabinetele de stomatologie recomandau folosirea de pastă de dinți fluorizată pentru a întări smalțul copiiilor în creștere. Optica s-a mai schimbat, ajutată desigur de studiile medicilor stomatologi. Astfel, în unele țări, fluorul a început să fie serios considerat ca element vital în combaterea cariilor, un tratament de fluorizare devenind practică obișnuită pentru cabinetele stomatologice.

Fluorizarea suplimentară a apei

Pentru a demonstra influența pozitivă a fluorului și avantajul utilizării acestuia în prevenția stomatologică, Asociația Americană a Dentiștilor (ADA) a considerat de cuviință să se folosească de studii medicale făcute după toate normele și rigorile științifice. Astfel, ADA, în colaborare cu „U.S. Centers for Disease Control and Prevention” și „American Academy of Pediatric Dentistry” au reușit să impună opiniei publice studii decisive în ceea ce privește necesitatea fluorizării apei.

Content retrieved from: http://www.dentisttimisoaraa.ro/fluorul-in-stomatologie/.

Despre Matei Bîtea 75 Articles
Fost jurnalist; furnizez servicii de content writer in limba romana. Dezvolt proiecte web sub aspectele de editare-machetare, writing, fotografie si promovare. afli mai multe pe www.789.ro