Goji, între bio certificat și plante toxice

plantatie de goji

Principala și prima condiție pentru a începe o afacere cu Goji, pentru a pune bazele unei culturi ecologice de Goji este să aveți material săditor de calitate. De unde-l cumpărați? De la o sursă autorizată evident. Iar dacă doriți să aveți o cultură chiar bio, atunci vă trebuie neapărat plante dinr-o sursă specifică. Singura pepinieră din România care vă poate oferi plante certificate bio se află lângă Brașov. Totodată, acolo există și singura plantație goji certificată a fi bio.

Cel puțin deocamdată, la Brașov pare a fi centrul culturii bio pentru Goji din România.

Sursa dvs de plante Goji este la www.plantatiegoji.ro

Alternativa de plante Goji reprezintă un pericol

Persoanele sau firmele care doresc să înființeze culturi de plante Goji au la dispoziție nenumărate magazine online de plante Goji. De asemenea, puteți achiziționa așa ceva și din unele super-marketuri care le vând alături de alte specii de arbuști sau butași de trandafir, de exemplu.

Ne facem datoria de a vă informa că achiziționarea acestor plante, cu origine în cea mai mare parte necunoscută sau neacreditată sunt un pericol. Nu doar un pericol pentru sănătatea dvs., aceasta fiind totuși cea mai importantă, deși să creșteți niște plante toxice nu vă face bine, ci mai este nociv și pentru buzunarele dvs. Să faceți investiții în plante despre care nu aveți siguranța că sunt bio sau nici măcar Goji este un mare risc.

Au fost semnalate și cazuri în care pe OLX se vindea cătină de gard drept Goji. O plantă care, în afară de similitudinile de aspect și denumire științifică nu au prea multe în comun. Mai mult, plantele de „cătina de garduri”, denumită impropriu „Goji românesc”, au fructe ce consumate de oameni se manifestă toxic asupra organismului.

Nu există Goji românesc. Factorii care generează confuzie

Goji cel binecunoscut are denumirea de Lycium Barbarum, în timp ce cătina de garduri se numește Lycium Halimifolium. Un prim criteriu generator de confuzii, pe lângă aspectul vizual ce ar putea induce necunoscătorii în eroare. Se pare că însăși fiica unui fost ilustru nutriționist român, care a stat în închisoare pentru corupție, a căzut în greșeala de a confunda cele două plante. Așa se face că ea și-a construit teza de doctorat pe ideea acreditării ideii existenței de Goji românesc.

Un alt factor care induce în eroare este internetul. Potențialii amatori de plante Goji citesc informații false și acestea servesc baza deciziilor lor în a cumpăra de pe OLX așa-zisul Goji românesc, respectiv cătina de garduri.

Odată cu apariția rețelelor de socializare și a site-urilor de anuțuri, lumea s-a transformat într-o imensă colecție de scriitori și comercianți. Acum, oricine poate scrie orice și poate vinde orice, ori această libertate produce din plin impostură. Ca să știți exact de ce un articol de pe wikipedia nu poate fi sursă de încredere, trebuie să aflați că nici măcar Google nu ia în considerare aceste informații. Pe Wikipedia, Goji românesc este confundat cu cătina de garduri, aceasta tocmai datorită faptului că poate oricine să posteze orice informație nesupusă verificării. Repetăm, nu există Goji românesc.

Concluzie: Dacă doriți o cultură de Goji cumpărați plante doar din surse autorizate. Dacă vreți cultura de Goji bio aceste plante trebuie să fie certificate bio. Ori, mai sus, v-am indicat exact locul de unde puteți achiziționa acest material săditor.

Despre Matei Bîtea 77 Articles
Fost jurnalist; furnizez servicii de content writer in limba romana. Dezvolt proiecte web sub aspectele de editare-machetare, writing, fotografie si promovare. afli mai multe pe www.789.ro