Cum să nu fii un blogger jenant. Morcovar în România

blogger timisoara
Ce inseamnă sa fii blogger in Romania. Greseli de copywriting. Foto preluată de pe Pixabay

Am ales ca exemplu textul unui blogger pe care l-am primit la corectură. Poate ar trebui să tac, la urma urmei câștig bani. Dar mă preocupă că există oameni care cumpără așa ceva. Adică, proprietarii site-urilor nu se uită peste texte, măcar așa, de curiozitate, ia să vedem ce scrie ăsta! Și nu realizează că e vorba de afoni?

Greșeli de copywriter incult

Cum poți scrie despre cabinete dentare și să nu ai noțiuni elementare de cultură generală? Să faci blogging pe stomatologie și să primești bani cu astfel de articole mi se pare un lucru extraordinar!

un blogger din Romania
Cum scrie un blogger din Romania pe un site de stomatologie

Voi enumera primele greșeli. Mă opresc doar la începutul articolului, nu e cazul să vă plictisesc. Vreau să învățați ceva nu să mă înjurați.

Cum să nu-ncepi un articol

Niciun  text nu se începe cu formule de genul „după cum bine știți” sau „așa cum se știe”.  Dacă aveți un articol care începe așa atunci veți crea de la început inutilitatea postării pe blog. Sau advertorial sau ce vreți să spuneți că e.

Păi dacă se știe despre ce e vorba, dacă toată lumea știe, la ce mai scrieți? Nu va citi nimeni! Se pot folosi astfel de formulări în scrisori către iubită… „după cum știi draga mea, mi-e tare dor de tine!” Da, aici merge, e credibil, e indicat, dar nu dacă ești blogger plătit…

Articolele optimizate SEO. Cum (nu) se scriu

Atenție la înțelesul cuvintelor

Trebuie să fii făcut școala pe bune ca să realizezi că un cabinet medical nu face parte dintr-o industrie și nici nu este industrie. N-are legătură cu asta. Eventual un cabinet medical poate fi amplasat într-o fabrică din industria constructoare de mașini. Stimați bloggeri, nu faceți astfel de greșeli!

Folosirea corectă a numelor proprii

„Starea de Urgență” nu este un nume propriu. Nu este ceva asemănător cu Herbert von Karajan, care este într-adevăr un nume de persoană și se scrie cu majuscule. Nu puteți faceți copywriting cu astfel de greșeli.

Starea de urgență este pur și simplu o situație de moment din existența unei societăți. Este denumită așa pentru că implică niște măsuri excepționale care se iau fără a trece prin cursul lor de elaborare obișnuit. Respectiv ordonanțe militare, hotărâri de guvern, alte acte administrative care nu se mai trec prin parlament, nu se mai discută și nu se supun aprobării. Le iau organele executive ale statului, respectiv guvernul sau președintele. Nu urmează cursul firesc în elaborarea lor, logic, dacă e o stare de urgență…

Conjugarea verbelor, lungimea frazelor, virgule puse cu lopata

Ați remarcat ce lungă este fraza a doua? V-ar face plăcere să puneți pe propriul blog un astfel de text? Nu? Păi atunci de ce doriți să-l inserați pe un blog dedicat stomatologiei? Se presupune că acolo sunt deja cunoștințe mai elaborate…

Conjugările și acordurile vă fac de râs! Mă rog, pentru cine știe ce citește… Un blogger nu are voie să scrie cu greșeli gramaticale….

Bloguri de morcovari din România

Stau și mă mir ce nație de bloggeri o fi România asta că fiecare care vrea poate să scrie!? Problema nu este că vrei și chiar ai posibilitatea să ții un blog, ci că nu-ți dai seama de ridicolul a ceea ce scrii! Aici este marea problemă a societății, că fiecare are impresia că a scrie un text este ca și cum te-ai duce la piață și vorbești cu un dealer de morcovi.

Am dat exemplul acesta pentru că, în opinia mea, unul care cumpără și revinde morcovi, mă rog, ceapă sau cartofi, nu are nevoie de cunoștințe prea sofisticate de limba română. Nu are nevoie chiar deloc. Nu are nevoie de cultură generală. Căci clienții lui sunt gospodine care dau banii pe morcovi și nu le interesează dacă bișnițarul de morcovi are sau nu școala făcută pe bune. Morcovarii ăștia sunt de fapt și ei niște bloggeri de doi bani ai piețelor…

Mai citiți și ce spun alții despre greșelile de copywriting ale unui blogger. Neil Patel de exemplu

Despre mine. Ce înseamnă să fii copywriter în limba română…

Despre Matei Bîtea 77 Articles
Fost jurnalist; furnizez servicii de content writer in limba romana. Dezvolt proiecte web sub aspectele de editare-machetare, writing, fotografie si promovare. afli mai multe pe www.789.ro